Početna stranica
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je EuroExperta, Udruge HUM, te organizacije TEGOVA.
Prijava članova HDSVIP-a
EuroExpert
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je jedine multi-disciplinarne organizacije EuroExpert
Tegova
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je organizacije TEGoVA

Hrvatsko društvo sudskih vještaka
i procjenitelja

Frane Petrića 5, 10000 Zagreb

Tel: 01 481 1797, Fax: 01 481 3180
Mob: 098 446 223

E-mail:

Odlukom Skupštine od 28.01.2015. promijenjen je naziv Hrvatsko društvo sudskih vještaka (HDSV) u Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP).

Knjige i priručnici

Načela procjene tržišne vrijednosti nekretnina

mr. sc. VLADIMIR KRTALIĆ:

Načela procjene tržišne vrijednosti nekretnina

U svibnju 2007. HDSV je kao izdavač objavio priručnik "Načela procjene tržišne vrijednosti nekretnina" autora mr. sc. Vladimira Krtalića, dipl. inž. građ., sudskog vještaka za građevinarstvo iz Zagreba, s glavnom urednicom mr. sc. Melitom Bestvina, dipl. inž. građ., sudskom vještakinjom za građevinarstvo, kao rezultat II. Stručnog savjetovanja o procjenama nekretnina održanom 18. 11. 2005. godine u Zagrebu. Savjetovanje je imalo za cilj uređenom metodologijom procjene nekretnina uskladiti se s pravnim stečevinama država članica EU u postupku priprema i uključenja RH u EU.

Ovaj priručnik predložio je jedinstven postupak procjene vrijednosti nekretnina, a sukladno zahtjevima tržišta nekretnina država članica EU iz Srednje Europe.

Proviri kroz prozor u moje iskustvo

Marijan Brnić:

Proviri kroz prozor u moje iskustvo

Priručnik za građevinsko vještačenje, s primjerima iz prakse

Knjiga Marijana Brnića Proviri kroz prozor u moje iskustvo - priručnik za građevinsko vještačenje s primjerima iz prakse i CD-om je knjiga koja zainteresiranog čitatelja ne može ostaviti ravnodušnim. U knjizi je osim mišljenja o znanjima neophodnim za sudskog vještaka građevinske struke obrađeno i dvadesetak konkretnih praktičnih primjera vještačenja koji su rezultat vlastitog iskustva autora stečenog kroz četrdesetgodišnji radni vijek.

Naslovnica  [128 KB]
Funkcioniranje lokalne i područne samouprave u Republici Hrvatskoj

dr. sc. IVICA ČULO:

Funkcioniranje lokalne i područne samouprave u Republici Hrvatskoj

Autor u knjizi razmatra javne i lokalne financije, odnosno sustav lokalne i područne samouprave u RH koji je ustrojen prema suvremenim teorijskim rješenjima i koji je usklađen s Europskom Poveljom o lokalnoj samoupravi.

Knjiga daje odgovore na brojna pitanja, uvažavajući hrvatsku stvarnost i stvarne pokazatelje. Tako možda možemo imati svoje mišljenje o nekim pojavama ili polemizirati sa autorom o pojedinim stavovima, ali nas i u tom slučaju podaci argumentirano upućuju na prave zaključke.

Sadržaj knjige  [515 KB]

popis knjiga - razni autori:

Knjižnica HRVATSKOG DRUŠTVA SUDSKIH VJEŠTAKA I PROCJENITELJA

poštovani,

HRVATSKO DRUŠTVO SUDSKIH VJEŠTAKA I PROCJENITELJA posjeduje određeni broj, uglavnom stručnih knjiga koje smo pribavili ili kupnjom ili su nam autori, mahom naši članovi, donirali svoja izdanja, na čemu im zahvaljujemo. Knjige su dostupne u našem tajništvu i mogu se koristiti prema dogovoru. I ubuduće ćemo sa zahvalnošću primiti donirane knjige od naših članova - autora

POPIS KNJIGA  [204 KB]
«  1  |  2  »

Dobro došli

na web stranicu Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja - dobrovoljne, nevladine, nestranačke udruge koja djeluje radi unapređenja institucije sudskog vještaka i procjenitelja i njegove uloge u pravosuđu i ostalim institucijama.

EVS standardi 2020 i EBVS standardi 2020
Komunikacijske vještine