Početna stranica
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je EuroExperta, Udruge HUM, te organizacije TEGOVA.
Prijava članova HDSVIP-a
EuroExpert
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je jedine multi-disciplinarne organizacije EuroExpert
Tegova
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je organizacije TEGoVA

Hrvatsko društvo sudskih vještaka
i procjenitelja

Frane Petrića 5, 10000 Zagreb

Tel: 01 481 1797, Fax: 01 481 3180
Mob: 098 446 223

E-mail:

Odlukom Skupštine od 28.01.2015. promijenjen je naziv Hrvatsko društvo sudskih vještaka (HDSV) u Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP).

Inicijative / prijedlozi

Aktivnosti HDSVIP-a na obnovi Grada Zagreba i okolice od posljedica nedavnog potresa

Aktivnosti HDSVIP-a na obnovi Grada Zagreba i okolice od posljedica nedavnog potresa

HDSVIP se putem svojih članova aktivno uključio u aktivnosti na brzoj procjeni i utvrđivanju šteta od posljedica nedavnog potresa u Gradu Zagrebu i okolici.

Brojni naši članovi pridružili su se samoorganiziranoj skupini inženjera-volontera okupljenima pod vodstvom prof.Josipa Atalića i njegovih suradnika s Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Radni naziv te grupe jest Hrvatski centar za potresno inženjerstvo - HCPI.

HDSVIP je preuzeo kompletnu logističku podršku za sve inženjere-volontere HCPI-a koji vrijedno obilaze teren u Zagrebu i okolici, te prikuplja donacije za nabavu radne i zaštitne opreme, te sve drugo što je inženjerima potrebno za ovu fazu brzih pregleda građevina. Osim toga HDSVIP je pokrenuo organiziranje niza Webinara na temu sanacije posljedica potresa - s posebnim osvrtom na suvremene načine sanacije dimnjaka, sanacije oštećenih konstruktivnih elemenata zgrada, ojačanju i povećanju seizmičke otpornosti i dr.

Pokrenuli smo inicijativu ustanovljenja i oformljenja stalne interventne inženjerske službe za područje cijele Republike Hrvatske, po uzoru na Hrvatsku gorsku službu spašavanja (HGSS). Upućen je dopis Vladi RH i svim saborskim odborima da prihvate službeno ustanovljenje takve stalne interventne inženjerske službe koja bi djelovala kod svih većih prirodnih katastrofa (potresi, poplave, veće bujice, klizišta i dr). Zasad, radni naziv te službe smo preuzeli od pokretača - Hrvatski centar za potresno inženjerstvo - HCPI.

Obzirom na vrlo bogato i vrijedno iskustvo rada na terenu od gotovo 800 inženjera na brzim pregledima oštećenih građevina u Zagrebu i okolici, smatramo da je naša dužnost i obveza to znanje, iskustvo i veliko srce koje su pokazali naši kolege inženjeri građevinske, arhitektonske i geodetske struke ostaviti kao trajnu korist našoj domovini i omogućiti u svim budućim situacijama elementarnih nepogoda da stručnoosposobljeni i educirani inženjeri u budućnosti (nadamo se čim prije) mogu odmah izaći na teren i pružiti našim građanima brzu i kvalitetnu informaciju o sigurnosti njihovih domova, ali i o stanju i sigurnosti brojnih drugih javnih građevina, objekata infrastrukture i dr. Ovo je prevrijedan zalog koji smo svi zajedno ostavili ovom društvu i vjerujemo da će nadležna državna tijela to znati prepoznati i poduzeti konkretne korake na službenoj uspoatvi takve stalne interventne inženjerske službe.

Download dokumenata

Ostale inicijative / prijedlozi

«  1  |  2  |  3  »

Dobro došli

na web stranicu Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja - dobrovoljne, nevladine, nestranačke udruge koja djeluje radi unapređenja institucije sudskog vještaka i procjenitelja i njegove uloge u pravosuđu i ostalim institucijama.

EVS standardi 2020 i EBVS standardi 2020
Komunikacijske vještine